Előfizetői tartalom

Még mindig úgy félünk a hitelektől, mint ördög a tömjénfüsttől

Portfolio
A magyar lakosság közel kétharmada szerint akkor szabad csak hitelt felvenni, ha nagyon muszáj - derül ki a Deloitte-Scale Bankindex adataiból, amely ugyanakkor egyértelműen azt mutatja, hogy nő a pénzügyi tudatosság és a hosszú távú tervezés jelentősége a lakosságnál. A bankszektor megítélése csak lassan javul, a bankváltás pedig továbbra sem jellemző.

Ambivalens helyzetet mutatnak a Deloitte-Scale Bankindex adatai: A hitelfelvételi optimizmus 2014 végére alábbhagyott az év közepéhez képest. Ez azonban a tapasztalatok alapján szezonalitással magyarázható: télen mindig kevesebb hitelt akarunk felvenni. A fogyasztói költéssel és a megtakarításokkal kapcsolatos optimizmus is visszaesett némileg, de hosszabb időtávra tekintve javulás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés