Megérkeztek a nagy bejelentések a CIB anyabankjánál

2018. február 6. 13:10    
nyomtatás
 
Szinte egyedüliként emelkedik (1,7%-kal) az Intesa Sanpaolo árfolyama az olasz tőzsdén, miután gyorsjelentésével együtt ma nyilvánosságra hozta új, igencsak ambiciózus üzleti tervét az olasz nagybank.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Az új üzleti terv alapján az alábbiakat tűzte ki maga elé a bankcsoport:
  • A bank 2018-tól 2021-ig összesen több mint 300 milliárd eurónyi finanszírozással segíteni a reálgazdaságot.
  • 2021-re 6 milliárd eurós nyereséget kíván elérni az emelkedő kamat- és díjbevételek nyomán. Tavaly a rendkívüli tételek nélkül ez 3,8 milliárd euró volt.
  • A tőkearányos megtérülést jelölő ROE 12,4%-ra, a ROTE 14,6%-ra emelkedne a tavalyi 7,9%-ról, illetve 9,3%-ról.
  • Osztalékként idén a nyereség 85%-át, jövőre a 80%-át, 2020-ban a 75%-át, 2021-ben pedig a 70%-át fizetnék ki, ezzel együtt is 13,1%-os CET1 tőkemutatót érne el 2021-ben a társaság. A tavalyi év után tartja magát a bank 3,4 milliárd eurós, korábban bejelentett osztalékfizetési tervéhez.
  • 2021-re a tavaly év végi 11,9%-ról 6%-ra csökkentené nem teljesítő hiteleinek bruttó arányát 41 bázispontos kockázati költség mellett.
  • A költségcsökkentések eredményeként 2021-re 45,4%-ra csökkenne a társaság költség/bevétel mutatója, miközben 5,8 milliárd eurót fektetne fejlesztésekbe a társaság, ebből 2,8 milliárd euró a digitális transzformációt szolgálná.

Megérkeztek a nagy bejelentések a CIB anyabankjánál


Korábbi hírek szerint a társaság tárgyalásokba kezdett rosszhitel-portfóliójának értékesítéséről a svéd Intrum Justitiával. A bank megerősítette, hogy követelés- és ingatlankezelési üzletágát külön társaságba helyezné át - emlékezik a Reuters.

Megérkeztek a nagy bejelentések a CIB anyabankjánál


A tavalyi negyedik negyedévben 1,43 milliárd eurós nyereséget ért el a társaság, szemben az egy évvel korábbi 776 millió euróval. A mostani jó szám azonban tartalmaz egy 811 millió eurós egyszeri pozitív tételt az Allfundsban meglévő részesedés korábban bejelentett eladása miatt.

Megérkeztek a nagy bejelentések a CIB anyabankjánál


2017 egészében 7,32 milliárd eurós nyereséget könyvelt el a bank, ebben is egy jókora pozitív tétel volt: az olasz bankmentésben való részvételért az államtól kapott egyszeri 3,5 milliárd eurós hozzájárulás is benne van.

A piac nem is a gyorsjelentésre, sokkal inkább az új üzleti tervre koncentrált, márpedig ebben sikerült meglepetéssel szolgálnia a banknak: 1,7%-os plusz környékén mozog a társaság árfolyama az olasz tőzsdén a negatív részvénypiaci hangulatban.

Megérkeztek a nagy bejelentések a CIB anyabankjánál


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium