Megjósolta a 2008-as válságot, most két bank ellen fogad

2018. november 5. 10:55    
nyomtatás
 
Steve Eisman, a Neuberger Berman Group portfóliómenedzsere akkor lett igazán ismert, amikor még a 2008-as válság előtt megjósolta a subprime jelzáloghitelek bedőlését. A befektetési szakember most azt mondja, két brit bank is veszélybe kerül, miután szerinte a britek és az EU szétválása megállapodás nélkül záródik le - írja a Bloomberg.

Kereskedés Tesla-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Egy dubai konferencián Eisman arról beszélt, hogy az egyik legnagyobb kockázat ma a piacon az Egyesült Királyság, éppen ezért fogad most arra, hogy a Brexit megállapodás nélkül záródik majd le.

Jelenleg két részvényt shortolok az Egyesült Királyságban, de mintegy 50 részvényt figyelek, és lehet, hogy mind az 50-et shortolni fogom, ha Jeremy Corbyn lesz a miniszterelnök


- mondta Eisman.

Azt Eisman nem árulta el, hogy melyik két bank részvényeit shortolja, de a FTSE 350 indexben a két legjobban shortolt banki részvény a Metro Bank és a CYBG a Markit adatai szerint.

A portfóliómenedzser beszélt arról, hogy
  • továbbra is shortolja a Teslát, még a várakozásokat meghaladó harmadik negyedéves számok ellenére is,
  • a legnagyobb long pozíciója jelenleg a Motorola Solutionsben van,
  • szerinte az amerikai pénzügyi szektor nagyon egészséges, de a gazdasági növekedést beárnyékolja a kereskedelmi háború.


Címlapkép: AFP/Hector Retamal

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium