Előfizetői tartalom

Megkérdezték Matolcsy Györgyöt, csúszik-e az azonnali fizetés

Portfolio
Ha a bankok nem készülnek fel időre, akkor az MNB meg fogja hozni a szükséges döntéseket az azonnali átutalás elindításával kapcsolatban - válaszolta Matolcsy György jegybankelnök a parlament honlapján egy írásbeli kérdésre. Az utóbbi hetekben a sajtóban egyre több hír jelent meg arról, hogy néhány bank nem fogja tudni bevezetni az új rendszer a júliusi indulásra.

Elvileg július elején kellene elindulni az azonnali átutalásnak Magyarországon, de egyre több a hír azzal kapcsolatban, hogy néhány bank nem fogja tudni tartani a határidőt és el kell halasztani a bevzetést. Épp ezért kérdezte Vadai Ágnes DK-képviselő Matolcsy Györgyöt, az MNB elnőkét. Amennyiben az elemzéseink olyan mértékű kockázatot tárnának fel, amely miatt nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés