Meglepetés az első banki gyorsjelentésben

2018. január 12. 13:19    
nyomtatás
 
A várt 25,15 milliárd dollár helyett 25,45 milliárdos bevétellel és a várt 1,69 helyett 1,76 dolláros egy részvényre jutó tisztított eredménnyel (EPS) örvendeztette meg a részvényeseket a JP Morgan. Egy egyszeri adótétel miatt a teljes (nem tisztított) profit azonban nagyot esett a banknál. A nyitás előtti kereskedésben nagyjából stagnál a társaság részvényárfolyama.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A fenti EPS-szám meg van tisztítva egy egyszeri hatástól: a társaság 2,4 milliárd dollár összegű egyszeri negatív tételt számolt el az amerikai társasági adó 35%-ról 21%-ra történt csökkenése miatt, leírva korábban elszámolt halasztott adókövetelését. Ha nem tisztítjuk meg az egyszeri tételektől a profitszámokat, akkor 1,07 dolláros EPS-ről és 4,23 milliárd dolláros adózott nyereségről beszélhetünk, utóbbi 37%-kal marad el az egy évvel korábbitól. A bevételek 4,6%-kal nőttek.

Meglepetés az első banki gyorsjelentésben


Néhány részlet az egyes üzletágakról és területekről:
  • a vállalati és befektetési banki bevételek 7,48 milliárd dollárra rúgtak az egy évvel korábbi 8,46 milliárd dollár helyett, ebben igencsak megmutatkozott az erős 2016 végi bázis (Trump megválasztását követően) hatása,
  • a piaci és befektetői szolgáltatások területén is ez érződött: itt a bevételek 22%-kal 4,4 milliárd dollárra estek vissza,
  • a kötvénykereskedésben 34%-kal csökkentek a bevételek, a részvénypiacon viszont az egy évvel korábbival egyező bevételt ért el a bank,
  • a fogyasztói és kereskedelmi banki területen viszont 16%-kal 5,6 milliárd dollárra emelkedtek a bevételek.
  • Jó hír a részvényeseknek, hogy a vártnál jóval alacsonyabb, nettó 1,3 milliárd dolláros céltartalékot számolt el a bank a negyedév során. Igaz, ez magasabb az egy évvel korábbi 864 milliónál.

Meglepetés az első banki gyorsjelentésben


Jamie Dimon vezérigazgató az egyszeri veszteség ellenére dicsérte az amerikai adóreformot, mondván, az jelentős pozitív lépés az ország számára, hiszen növeli az amerikai cégek versenyképességét. A KBW Research becslései szerint ennek köszönhetően egyébként a JP Morgan effektív adókulcsa 35%-ról 22%-ra csökken 2018-ban.

Meglepetés az első banki gyorsjelentésbenElőző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium