Meglepődött a Goldman-vezér: nem is olyan rossz ez a Brexit

2018. április 12. 14:51    
nyomtatás
 
Meglepte a Goldman Sachs vezérigazgatóját, hogy nem lett drámaibb hatása a Brexitről szóló népszavazásnak, de úgy gondolja, az összes következményét még nem látjuk.

Hasonló témákról is szó lesz Hitelezés 2018 konferenciánkon, regisztráljon most!


Kereskedés Goldman Sachs-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A Politicónak csütörtökön adott brüsszeli interjúban Lloyd Blankfein azt mondta, a brit gazdaság a szavazás ellenére is egészséges maradt, de a Brexitet követően más EU-s gazdaságok növekedhetnek a bankok átköltözése miatt.

A Brexit persze nagyobb erőforrás-elosztást kíván meg a banktól, mintha nem történne meg. A Goldman részleges áttelepülésének a nyertese Frankfurt és Párizs lehet - derült ki a beszélgetésből.

A Goldman európai központja Londonban van, és lényegében az is marad: közel 1 milliárd euróért itt alakítanak ki új központot a befektetési banknak. Ha korábban tudták volna, hogy a Brexit megtörténik, más döntést hoztak volna - ismerte el a bankvezér.

A bankok szükségtereinek megvalósítása jól áll, így a Brexit 2018. márciusi várható időpontjára rendben felkészülhetnek - vélte Blankfein.

Nem tudunk az utolsó percben ingatlant bérelni, szükség van a központi banki jóváhagyásra és licenszre, különböző entitásokból kell foglalkoznunk az ügyfelekkel, és újrapapírozni a kapcsolatainkat - mondta Blankfein. Elmondása szerint a bankok most ilyen témákkal foglalatoskodnak a Brexit kapcsán.

Meglepődött a Goldman-vezér: nem is olyan rossz ez a BrexitHasonló témákról is szó lesz Hitelezés 2018 konferenciánkon, regisztráljon most!

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Portfólió menedzser
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium