Előfizetői tartalom

Megnevezték Európa legrosszabb helyzetben lévő nagybankjait

Portfolio
A kiválóan szereplő OTP mellett a Deutsche Bank és az olasz bankok szempontjából is tanulságosak a pénteken lezárult európai banki stresszteszt eredményei. A legrosszabbul Európa-szerte a brit Barclays és Lloyds, valamint az olasz Banco BPM teljesített, az olasz bankszektor viszont megelőzte spanyol, svéd és belga "versenytársát" is. Az OTP eredményéről itt írtunk.

Ezúttal nem osztott ki "megbukott" minősítést az Európai Központi Bank (EKB) vagy az Európai Bankhatóság (EBA), de bizonyos következtetéseket így is le lehet vonni a stresszteszt eredményéből. Például: a 48 megvizsgált bankból az európai bankrendszer szintjén jelentősnek mondható Deutsche Bank mindössze a 40. helyet foglalja el 8,1%-os (2020-ra jelzett) alapvető tőkemutatójával, 2016-ban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés