Előfizetői tartalom

Megszólalt a neves bankelemző: az osztalékfizetés miatt esnek a bankrészvények

Portfolio
Rossz üzenetet küld a részvényeseknek az osztalékfizetés és a részvény-visszavásárlások - írja Richard X. Bove, neves amerikai bankelemző a CNBC hírportálon. A szakember szerint főleg azért teljesítettek rosszul az amerikai bankrészvények az elmúlt 18 hónapban, mert a pénzintézetek befektetői azt látják, nem tudnak a pénzzel mit kezdeni a bankok, nincs stabil jövőképük üzletüket illetően.

154,6 milliárd dollárnyi bevételre tett szert az Egyesült Államok 21 legnagyobb bankja tavaly, a pénzintézetek alapvető tőkéje viszont 2,4 milliárd dollárt nőtt csak. Mindez azt jelenti Richard Bove, neves amerikai bankszakértő szerint, hogy 152,2 milliárd dollárt kifizettek a bankok a részvényeseiknek részvény-visszavásárlásokon és osztalékokon keresztül. Bove úgy véli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés