Megszólalt a neves bankelemző: most vegyél bankrészvényt!

2018. július 11. 08:53    
nyomtatás
 
Nagyon szép számokat közölnek majd negyedéves jelentéseikben az amerikai bankok, ami végre elindíthatja a ralit az alulteljesítő pénzügyi papírok piacán - véli Dick Bove, neves amerikai bankelemző a CNBC beszámolója szerint. Érdemes megjegyezni, hogy Bove három hónapja is hasonló véleményen volt, a jóslata ekkor nem igazán jött be.


Ha megnézzük a negyedéves jelentéseket, láthatjuk majd, hogy a kihelyezett hitelállomány növekedett. A marzsok laposformák, de pozitívak. A hitelveszteségek valószínűleg nem lesznek nagyon rosszak. A kiadásokat pedig kordában tudják tartani a bankok,
- mondta a Hilton Capital Management szakembere.

Bove egyébként három hónappal ezelőtt hasonlóan nyilatkozott: ekkor is azt várta, hogy rali indul, miután a bankok szép számokat tesznek közzé jelentéseikben. Így is lett: az amerikai pénzintézetek rekordmagas nyereségeket jelentettek, de a rali nem indult be. A jóslatról itt írtunk:
2018.01.24 10:27 Eljött a bankok földi mennyországa, mindenki vegyen bankrészvényt!

Bove egyébként főleg a sajátrészvény-vásárlásokat hibáztatja a gyenge teljesítmény miatt. Erről itt írtunk:
2018.07.10 08:47 Kifakadt az elemző a bankvezérekre: ha ennyit tudtok, távozzatok!

Ha most rali lesz, a szakember szerint ezt a JP Morgan, a Bank of America és a Wells Fargo fogja vezetni. Az utóbbi pénzintézetet számos botrány övezte az elmúlt években, többek közt több millió hamis számlát nyitottak ügyfeleiknek, de a fegyvertartási botrányba is belekeveredtek. Bove mégis úgy véli, a pénzintézet "egy alvó papír, amit meg kell venni."

Kisebb bankok terén pedig főleg a Szilícium-völgybeli pénzintézetekben lát fantáziát a bankelemző, szerinte az SVB Financial és a First Republic papírjait érdemes zsákolni.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium