FONTOS A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán
 
Előfizetői tartalom

Megszólalt Matolcsy új embere (2.)

MTI
|
Portfolio
Az Országgyűlés gazdasági bizottsága hétfői ülésén már meg is hallgatta és meg is szavazta az MNB új - piaci felügyeletért felelős - alelnökét és monetáristanács-tagját. A procedúra gyors lefolytatására azért is van szükség, mivel holnaptól életbe lép a PSZÁF MNB-be történő olvasztása. Az új alelnök, Windisch László meghallgatásán hangsúlyozta: a bankrendszer a gazdaságért, az emberekért van, nem pedig fordítva. A monetáris tanács ötödik külső tagjának jelölt Kandrács Csaba is felszólalt: szerinte a fiskális és a monetáris politika szorosan összefügg.

A testület a kormánypárti képviselők 20 igen, az MSZP 4 nem, valamint a Jobbik és az LMP 4 tartózkodó szavazatával alkalmasnak ítélte Windisch Lászlót arra, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénzügyi felügyeletért felelős harmadik alelnöke legyen. Ugyanilyen szavazataránnyal támogatta Kandrács Csabát. Windisch: a bankok az emberekért vannak Windisch László meghallgatásán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés