Megtört a jég a világ legrégebbi bankjánál

2018. január 11. 08:34    
nyomtatás
 
Több mint 5 százalékot emelkedett tegnap az olasz Monte dei Paschi di Siena árfolyama, miután a specializált alapkezelést végző Quaestio nem teljesítő hiteleket vásárolt tőle 800 millió euróért.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A Financial Times beszámolója szerint a milánói székhelyű Quastio közölte: a bank 25 milliárd eurónyi nem teljesítő hitele egyik szeletének 95%-át értékesítette Italian Recovery Fund nevű alapja számára. A tranzakció újabb jele annak, hogy oldódnak a korlátok az olasz nem teljesítő hitelek piacán.

A toszkán Monte dei Paschi di Siena 68%-ban az olasz pénzügyminisztérium tulajdona azóta, hogy olasz állami segítséggel sikerült a felszínen tartani tavaly a pénzintézetet.

Az olasz bankrendszer nem teljesítő hitelei adják az eurózóna nem teljesítő hitelállományának negyedét, így messze a legnagyobb arányt képviseli. A hatóságok, különösen az Európai Központi Bank szemét régóta szúrja ez, a helyzet gyors rendezésére máig nem sikerült érdemi megoldást találni. A Bank of Italy legfrissebb adatai szerint novemberben 173 milliárd eurón állt a nem teljesítő hitelek bruttó állománya Olaszországban, ami 6,4%-os csökkenést jelent az egy évvel korábbi állományhoz képest.


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...



MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír



hirdetés
Állásajánlatok
Elemző
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium