Előfizetői tartalom

Megtört a jég, új irányról beszél a Raiffeisen vezére (Interjú)

Három magyar nagybank, a K&H, a Raiffeisen és a Budapest Bank is vezérigazgatót váltott idén. Zolnai György a háromból két váltásban is érintett volt, hiszen tavasszal a magyar állami bank éléről igazolt át az osztrák tulajdonú pénzintézethez. Új munkahelyéről, a bank helyzetéről és a pénzügyi szektor aktualitásairól kérdeztük a bankvezért. Újdonság, hogy a Raiffeisen az elmúlt évek passzivitása után intenzíven nyitni akar a magyar lakossági tömegek felé, különösen a jelzáloghitelezésben erősödne nagyot.

Az amerikai banki kultúrát tovább vivő, ma éppen állami Budapest Banktól érkezett tavasszal egy másfajta, osztrák jegyekkel bíró banki kultúrába. Mekkora kihívás a Raiffeisen új vezérigazgatójának lenni? Szerencsés helyzetben vagyok, ugyanis a mai Raiffeisen több szempontból is hasonló a 2011-es Budapest Bankhoz. Egy nehéz éveken átesett, de ma már nagyon jó helyzetben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés