Előfizetői tartalom

Megtörtént az MKB Bank rossz részének az eladása

Portfolio
Végbement az MKB Bank rossz részének a leválasztása - közölte a Szanálási Alap. A követelések és ingatlanok megvásárlásához a Szanálási Vagyonkezelő 98 milliárd forintnyi hitelt kapott, ebből bruttó 213 milliárd forint értékű eszközt vett át a banktól. Az MKB tulajdonosa a bank magánkézbe tervezett eladásáig a Szanálási Vagyonkezelő lesz, de szanálási hatóságként a tulajdonosi jogokat továbbra is az MNB gyakorolja.

Az MKB Bank piaci értékének növelését célzó reorganizációhoz a 2014-ben létrejött Szanálási Alap saját közleménye szerint két művelettel járult hozzá: az MKB Bank rossz portfolióját megvásárló és a bank fölött jelenleg tulajdonjogot gyakorló Magyar Szanálási Vagyonkezelő Zrt. alapításával, valamint a rossz portfolió megvásárlását segítő konzorciális nagyhitel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés