Megválik fejőstehenétől a Deutsche Bank?

2018. április 16. 09:02    
nyomtatás
 
Az Európai Központi Bank arra kérte a Deutsche Bankot, hogy számítsa ki, mennyibe kerülne befektetési banki tevékenységének leépítése - értesült a Reuters. Egyébként már folyamatban van a legnagyobb német banknál a befektetési banki divízió jövőjének újratervezése.

Hasonló témákról is szó lesz szerdai Hitelezés 2018 konferenciánkon, az utolsó helyek még kiadók!


Kereskedés Deutsche Bank-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A Deutsche Bank Project Colombo projektnév alatt már egy ideje vizsgálja egyre kisebb bevételekkel és elszivárgó munkaerővel birkózó befektetési banki tevékenységének jövőjét, ezen belül a tevékenység megszüntetésének és az üzletszerzés felfüggesztésének a költségeit is.

Sem az EKB, sem a német bank döntése nem függ össze a társaság vezérigazgató-váltásával. Ahogy egy hete megírtuk, előző hétvégén bejelentették a német Christian Sewing érkezését a bankvezéri székbe, és ő az első, aki kereskedelmi banki szakemberként érkezik a legnagyobb német bank vezetői székébe, a brit John Cryan helyére.

Az Európai Központi Bank által kért vizsgálat célja annak megbecsülése, miként reagálna a Deutsche Bank tőkepiaci és derivatív üzletága arra, ha hirtelen nem kötne új üzletet a bank. A Süddeutsche Zeitung számolt be elsőként az EKB döntéséről, a lap szerint más bankoknál is várható hasonló.

Megválik fejőstehenétől a Deutsche Bank?


Hasonló témákról is szó lesz szerdai Hitelezés 2018 konferenciánkon, az utolsó helyek még kiadók!

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Portfólió menedzser
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium