Megvan az EKB bankfelügyeleti szárnyának új vezetője

2018. november 8. 12:01    
nyomtatás
 
Az olasz Andrea Enria kinevezését támogatják az EKB bankfelügyeleti mechanizmusának élére. A döntést az EKB igazgatóságának többsége támogatta, a németek viszont nem támogatták a jelöltet - írja a Financial Times.


Enria mindeddig az EBA elnökeként tevékenykedett, az EKB tanácskozásán a többség az olasz szakembert támogatta az Egységes Bankfelügyeleti Mechanizmus elnöki posztjára, szemben Sharon Donneryvel, aki az ír jegybank elnökhelyettese. A posztot jelenleg a francia Daniele Nouy tölti be, akinek ötéves megbízatása december végén jár le.

A kinevezéssel elkelt az európai pénzügyi hatósági munkán belül a legfontosabb poszt, ami az EU legnagyobb bankjai feletti felügyeletet teszi lehetővé. Az 57 éves Enria várhatóan egy ötéves kinevezést kap most. A szakember korábban dolgozott az EKB-nál és az olasz jegybanknál is.Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium