Megvan az első bank, amely kiaknázza az új EU-s szabályokat

2018. március 12. 08:33    
nyomtatás
 
Az HSBC hamarosan a piacra dob egy alkalmazást, amely centralizálja az ügyfelek számlaadatait, még azokat is, amelyek más bankoknál érhetők el. A program, mely az új brit és EU-s szabályozás által nyújtott lehetőségeket aknázza ki, várhatóan egy hónapon belül elkészül - írja a Financial Times.

Kereskedés HSBC-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Az alkalmazás Connected Money névre fog hallgatni.

A brit Open Banking törvény (melyet a PSD 2-s EU-s szabályokhoz kapcsolódóan fogadtak el), januárban lépett életbe. A törvény értelmében a bankoknak - amennyiben az ügyfeleik beleegyeznek-, hozzáférést kell adniuk az ügyféladatokhoz, tech-cégeknek, kereskedelmi vállalatoknak.

Az HSBC gőzerővel dolgozik lakossági üzletágának digitalizációján, melyet a "ringfencing" szabály értelmében le fog választani anyabankjáról.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium