Előfizetői tartalom

Mekkora az OTP és a többi bank görög kitettsége?

Portfolio
Ebola-vírushoz hasonlította a görög fertőzés pénzügyi rendszerre gyakorolt hatását nemrég Angel Gurria, az OECD főtitkára. Bár szavait árnyalja a minap ismét kilátásba helyezett nemzetközi mentőcsomag, a görög államcsőd valószínűsége a CDS-felárak alapján jelenleg sem elhanyagolható. Egyes nyugat-európai bankok számára tényleg a vérzéses lázhoz hasonlítana a görögök fizetésképtelensége, a figyelmeztető hőemelkedés pedig már megvolt: a pletykák alapján legnagyobb görög kitettséggel rendelkező bankok részvényei rosszul teljesítettek a kritikus időszakban. Görög kitettségéről az OTP-t is megkérdeztük.

Május 5-én kerül megrendezésre a Portfolio.hu Jelzáloghitelezés és Lakásfinanszírozás Magyarországon 2010. c. konferenciája. Bázel III és az IMF által javasolt kettős bankadó mellett Damoklész kardjaként lebeg az európai bankok feje felett a görög problémahalmaz, hisz egy részüknek a görög államkötvények nemfizetése mellett a helyben finanszírozott állami és magánszereplők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés