Menekülj a bankrészvényekből! - üzeni a híres elemző

2018. október 10. 08:47    
nyomtatás
 
Dick Bove, az USA talán leghíresebb bankelemzője azt javasolja most a befektetőknek, hogy adják el bankrészvényeiket.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A Rafferty Holdings Holdings stratégája ezúttal is a CBNC képernyőjén osztotta meg gondolatait:
  • A Fed mostani kamatpolitikája káros lesz a bankoknak.
  • Szerinte az emelkedő kamatkörnyezet végül nem javítani fogja, hanem egyenesen összeroppantja a bankok profitját, és ezt a forgatókönyvet a Wall Streetnek komolyan kellene vennie.
  • A piacnak nincs fogalma erről azok alapján, amit hall. A bankrészvények lejjebb fognak menni, ezért ha még van valakinek, csökkenteni kell a kitettséget.
  • Normál jelenség, hogy amikor a kamatok felfelé mennek, a pénzügyi eszközök értéke lejjebb kerül. A befektetőknek nincs valós képük a bankok eszközeinek érétkéről, a banktőke reálértelemben erodálódik.
  • Szerinte az elemzőknek egyáltalán nincs igazuk, a kamatkörnyezet emelkedése a múltbeli statisztikák alapján nem jelenti azt, hogy a bankok magasabb árazást alkalmazhatnak az eszközoldalon, miközben a bevont forrásokért viszont magasabb kamatot kell fizetniük.
  • Vannak olyan bankok, amelyek különösen is ki vannak téve a forrásköltségek emelkedésének, ilyen például a Citigroup, amelynek a betétállománya 60%-ban külföldről származik.
  • Ha valaki a pénzügyi szektorban akar továbbra is kitettséget fenntartani, akkor a Szilícium-völgyben érdekelt bankok papírjaiban érdemes ülnie, mint amilyen a Comercia, a Silicon Valley Bank vagy a PacWest Bancorp.

Pénteken a JP Morgan, a Citigroup és a Wells Fargo gyorsjelentésével kezdetét veszi az amerikai nagybankok harmadik negyedéves beszámolási szezonja.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium