Méregdrága öltönyöket varrattak a Deutsche Bank vezetői a tömeges elbocsátás napján

2019. július 12. 08:37    
nyomtatás
 
Két szabót fényképeztek le a Deutsche Bank londoni irodájából kifelé jövet hétfőn. Először azt hitték róluk a sajtó munkatársai, ők is a bank dolgozói és a 18 ezer főt érintő leépítés áldozatai, de kiderült, 1800 dolláros öltönyökhöz vettek méretet a bank maradó vezetőiről.

Kereskedés Deutsche Bank-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Christian Sewing vezérigazgató a Handelsblattnak adott interjújában azt nyilatkozta, megdorgálta a társaság vezetőit, amiért éppen a tömeges elbocsátás napján varrattak öltönyöket maguknak. Tiszteletlennek és a Deutsche Bank értékeivel szembemenő magatartásnak nevezte az időzítést.

A munkahelyükről vastag fehér borítékokkal távozó, könnyeikkel küzdő és bánatukat londoni kocsmákban levezető részvénykereskedőkről számolt be a hét elején a Bloomberg, miután Sydneytől New Yorkig rengeteg alkalmazott megkapta felmondását.

Egy másik cikkében a hírügynökség arról is megemlékezett, hogy az elbocsátott alkalmazottaknak nem lesz könnyű az eddigi tapasztalataiknak megfelelő állást találni. A Wall Street-i automatizáció, és az ügyfelek alacsony kockázatvállalása a korábbinál kisebb keresletet jelent a munkájukra. A Coalition adatai szerint a befektetési banki és kereskedési front office területén ötödével csökkent tavaly a szektor létszáma, és a hedge fundok is inkább leépítenek.

2019.07.09 09:30 Könnyeikkel küszködő Deutsche Bank-osok szállták meg a londoni pubokat

Méregdrága öltönyöket varrattak a Deutsche Bank vezetői a tömeges elbocsátás napján


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Bankműveleti referens
Szerkesztő-újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium