Előfizetői tartalom

Mesés összeget kereső bankárok: nyolc magyar is felbukkant a listán!

Portfolio
Bár a pénzügyi válság brutálisan érintette Európát, a bankárok nem kerestek rosszul. Sőt, az Európai Bankhatóság (EBA) által hétfőn közzétett adatok szerint 3175 olyan bankár is van Európában, aki 1 millió eurónál is többet keresett 2011-ben. Többségük Nagy-Britanniában dolgozott - írja a Wall Street Journal. Az EBA adataiból kiderült: nyolcan a magyar pénzügyi szektorból is felkerültek a listára.

A legfrissebb, 2011-es adatok szerint kevesebb pénzt kerestek az európai pénzügyi szektor dolgozói, mint egy évvel korábban, és Európában kisebb összeg ütötte a markukat, mint Amerikában, de azért így sem panaszkodhattak. Az EU ugyan szigorúbb szabályokat vezetett be a pénzügyi alkalmazottak javadalmazására vonatkozóan, és adósságválság sújtotta Európa országait, ez kevésbé...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés