Milliárdos csalással bukott le egy indiai bankfiók

2018. február 14. 08:41    
nyomtatás
 
India második legnagyobb, állami tulajdonban lévő bankjának egyik fiókjában felderítettek egy 1,8 milliárd dolláros csalást - írja a Reuters.


A Punjab National Bank (PNB) egyik mumbai fiókjában jogosulatlan tranzakciókat végeztek kiváltságos ügyfeleknek. A tranzakciók kapcsán más pénzintézetek külföldi utalásokat teljesítettek.

A csaló tranzakciók a hitelintézet 2017-es nettó bevételeinek, vagyis 13,2 milliárd rúpiának (206 millió dollár) mintegy nyolcszorosát teszi ki.

A csalás egy belső ellenőrzésen bukott ki, a hatóságokat értesítette a PNB. Az ügyre válaszul mintegy 7,5%-ot estek a pénzintézet részvényei.

Az ügy miatt mélyül az indiai bankszektor körüli botrány: nem elég, hogy hatalmas nem teljesítő hitelállománnyal kell a bankoknak küzdeniük, sorra derülnek ki az újabb és újabb csalások. A PNB nem rég azért került reflektorfénybe, mert elfogadott egy hamis oklevelet hitelbiztosítékként, melyet nem létező ékszerekről állítottak ki.

Elemzők szerint egyelőre még nem világos, hogy milyen hatással lesz a bankszektor egészére az ügy, az érintettek szankcionálása mellett az is előfordulhat, hogy a lebonyolított tranzakciókban érintett összegeket a bankoknak valahogy vissza kell majd szereznie külföldről.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium