Milliárdos költségmegtakarítás az OTP horvát bankjánál

2019. május 10. 10:04    
nyomtatás
 
Minden olyan országban gazdasági növekedésre számít az OTP, ahol jelen van a régióban, a legnagyobb GDP-bővülés Magyarországon lehet. A horvát operációban a Splitska integrációja lezárult, komoly szinergiahatások jelentkeztek, mondta el a ma hajnalban közzétett gyorsjelentést követő sajtótájékoztatón Bencsik László, az OTP vezérigazgató-helyettese.

Kereskedés OTP-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Az OTP várakozásai szerint azokban az országokban, ahol a bankcsoport jelen van, mindenütt növekszik majd a gazdaság 2019-ben, a legnagyobb mértékben a magyar GDP bővülhet.

Milliárdos költségmegtakarítás az OTP horvát bankjánál

Forrás: OTP

A Splitska integráció sikeresen lezárult, a realizált működési költségmegtakarítás 1,5 milliárd forint, ami éves bázison 13%, az OBH költségeihez képest pedig 31% megtakarítást jelent. 2019 első negyedévében a hatékony tőkére vetített horvát ROE 15% fölé nőtt.

Milliárdos költségmegtakarítás az OTP horvát bankjánál

Forrás: OTP

A magyarországi jelzáloghitelezés emelkedő trendje fennmaradt. Az OTP stabilan erős, illetve javuló piaci részesedéssel rendelkezik a jelzálog- és személyi hitel folyósítások, és a lakossági megtakarításoknál.

Milliárdos költségmegtakarítás az OTP horvát bankjánál

Forrás: OTP

Bencsik László a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy "minden okunk megvan arra, hogy optimisták legyünk az OTP 2019-es kilátásaival kapcsolatban". A további akvizíciókkal kapcsolatban a vezérigazgató-helyettes elmondta, hogy az akvizíciós hullám előbb-utóbb véget ér, konkrétumokat azonban nem említett. Arra a kérdésre, hogy az OTP érdeklődik-e a szlovén Abanka iránt, Bencsik azt válaszolta, hogy az OTP számára Szlovénia stratégiai fontosságú.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium