Előfizetői tartalom

Milyen bankot vett már megint az OTP?

A terveknek megfelelően Szlovéniában vásárolt be az OTP, az SKB bank szintén annak a Societe Generale-nak a leánybankja, amelyik egymás után adja fel pozícióit a régióban. Az új szlovén szerzemény az elmúlt években megvett bankokhoz hasonlóan jól menedzselt pénzintézet, ráadásul relatíve nagy is, organikus növekedéssel is rövid időn belül meglehet az OTP-nek a kétszámjegyű piaci részesedés a szlovén bankpiacon. Megnéztük, mit kell tudni az SKB-ról.

Hogy néznek ki az SKB mutatói?Kifejezetten jól menedzselt bank az SKB, az elmúlt években profitábilisan működött, saját tőke arányos megtérülése közel 16, eszközarányos megtérülése pedig 1,8 százalék volt tavaly, azonban mindkét érték elmarad az OTP Csoport számaitól.Költség/bevétel hányadosa alacsonyabb, mint az OTP-é, a nettó kamatmarzs azonban jóval alacsonyabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés