Előfizetői tartalom

MNB: stabil a bankszektor, de növelni kell a versenyt

Portfolio
Stabil a magyar bankrendszer, de a gazdaság támogatási funkcióját továbbra is csak korlátozottan tölti be - állapítja meg a Magyar Nemzeti Bank ma közzétett stabilitási jelentése. A dokumentum több javaslatot is megfogalmaz a kiemelt kockázatok kezelésére: a már előkészítés alatt álló Növekedési Hitelprogram mellett támogatja a családi csődeljárás bevezetését, kívánatosnak tartja az árfolyamgát magasabb kihasználtságát, és többek között javaslatot tesz az előtörlesztési díjak csökkentésére is a bankok közötti verseny fokozása érdekében. Fontosabb részletek A bankszektor prociklikussága csökkent, de még mindig lassítja a kilábalást. A sokktûrõ képesség romlott, de az anyabankok továbbra is elkötelezetten segítenek ebben. A jelzáloghitelek területén kicsi a verseny a bankok között, ezért konkrét intézkedéseket javasol az MNB. A családi csõdvédelem bevezetését javasolja a jegybank. A Növekedési Hitelprogram harmadik pillérérõl még nincs végleges döntés.

2013. május 21. 10:55 Megosztás Megválaszolatlan kérdések Nem tudni még, hogy a jegybanki kötvényállomány csökkentése kizárólag az MNB és a bankrendszer részvételével, vagy az állam bevonásával fog-e megtörténni – mondta el Nagy Márton...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés