Nagy bajban van a legnagyobb német bank: már a bónuszokat is csökkenteni kell

2019. január 8. 20:47    
nyomtatás
 
A Deutsche Bank vezetése a bónuszok kifizetésére rendelkezésre álló keretösszeg 10%-os csökkentését tervezi - írja a Bloomberg saját értesüléseire hivatkozva. Ez egy újabb bizonyíték arra, mekkora bajban van a legnagyobb német bank.

Kereskedés Deutsche Bank-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A lap beszámolója szerint a vezetőség a korábbiaknál sokkal körültekintőbb lesz a bónuszok kifizetését illetően, és inkább azok részesülhetnek majd belőle, akik a legjobban teljesítettek. Nincs egyszerű helyzetben a Deusche Bank, ugyanis egyszerre kellene költséget megtakarítania a bónuszok csökkentésével, ugyanakkor az ösztönzők visszafogásával azt kockáztatja, hogy még több tehetséges munkavállaló hagyja ott a pénzintézetet. Pont azok, akik a legtöbb pénzt termelik a számára.

A Bloombergnek nyilatkozó belső források szerint a legjobban teljesítő, felső pozíciókban dolgozó munkavállalókat különösen frusztrálja, hogy a csökkenő bevételek (tavaly 10 éves mélypontra eshetett az árbevétel) és a folyamatos botrányok (illetve az ezekhez kapcsolódó pénzbírságok) miatt tavaly több mint 50%-ot esett a részvények árfolyama, ami az ő juttatásaikat is negatívan érinti.

A bónuszok csökkentése kis túlzással egyet jelent az öngyilkossággal ebben a szakmában, ugyanis nagyon erős a verseny a legtöbb pénzt termelő dolgozókért.

A Deutsche Banknak súlyos problémái vannak a tehetségek megszerzésével és megtartásával, a tervezett bónuszcsökkentés pedig csak rontani fog a helyzeten.

- nyilatkozta a Bloomberg megkeresésére egy piaci szakértő.
Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-Újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium