Nagy üzlet készül a CIB anyabankja és az Intrum Justitia között

2018. április 17. 08:50    
nyomtatás
 
Kötelező érvényű ajánlatot tett az olasz Intesa Sanpaolo követeléskezelési egységére a svéd Intrum Justitia. Az összesen 3,6 milliárd euró értékű tranzakció 10,8 milliárd eurónyi rossz hiteltől szabadítaná meg a bankot - írja a Reuters.

Mindkét pénzügyi csoport magyarországi képviselői jelen lesznek Hitelezés 2018 konferenciánkon, ne maradjon le Ön sem!


Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Az Intesa igazgatósága ma tárgyal az eladásról, amely
  • a követeléskezelési egységet 0,5 milliárd euróra,
  • a nem teljesítő hiteleket 3,1 milliárd euróra

értékeli, így jön ki az említett, összesen 3,6 milliárd eurós tranzakcióérték. A névérték 28,7%-át fizetheti az Intrum a követeléskért, az Intesa így is nettó 400 millió eurónyi tőkenyereséget könyvelne el a tranzakción.

Az ügylet nagy mértékben növelné az Intrum jelenlétét az Európa legnagyobbjának számító olasz nem teljesítő hitel (NPL) piacon, miután tavaly decemberben már megvásárolta Itáliában a CAF nevű követeléskezelő céget.

Egy másik közlemény szerint a skandináv csoport 51%-os részesedést szerezne egy vegyesvállalatban, amely az Intesa rossz minőségű követeléseket kezelő üzletága és az Intrum megnövekvő olasz tevékenységét foglalná magában egy 10 évre szóló exkluzív együttműködés keretében. Az összesen 40 milliárd eurónyi nem teljesítő hitelt kezelő vállalat Olaszország egyik legnagyobb követeléskezelője lenne.

Az olasz bankok jelenleg közel 285 milliárd eurónyi nem teljesítő hitelt kezelnek, ez a szám 360 milliárd eurónál is járt már.

Nagy üzlet készül a CIB anyabankja és az Intrum Justitia között


Mindkét pénzügyi csoport magyarországi képviseloi jelen lesznek Hitelezés 2018 konferenciánkon, ne maradjon le Ön sem!

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Portfólió menedzser
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium