Előfizetői tartalom

Napfényre kerültek a bankok titkai - Nagyot kaszálnak most egyesek

Portfolio
Pozitívan fogadták a banki stressztesztek vasárnap közzétett eredményeit az elemzők és a piacok, hiszen a fő számok, vagyis a tőkehelyzetre vonatkozó adatok megnyugtatóak. Bár egyetlen igazán jelentős európai nagybank sem bukott el a teszten, a nem teljesítő hitelek növekedése sokkolt több elemzőt is. A gyengén szereplő olasz bankok vezetőinek - a Magyarországon érdekelt Intesa Sanpaolo és az UniCredit kivételnek számít - főhet a fejük, a görög bankok leánybank-eladásai pedig felgyorsulhatnak, mindazonáltal a bankok valós helyzetét éveken keresztül eltakaró sűrű köd jelentős részben feloszlott. A pozitív piaci fogadtatásnak köszönhetően az osztrák bankok részvényesei nagyot kaszálhattak ma délelőtt: az Erste árfolyama 7,5%-ot, a Raiffeisené 4,7%-ot emelkedett csak a kereskedés első fél órájában.

Cikkünk a vasárnapi bejelentésről:Kapcsolódó cikkünk2014.10.26Itt a nagy bejelentés: 24 bank bukott meg!Dicséretek és aggodalmak Az Európai Központi Bank stressztesztje a fő üzenet, vagyis a bankok többlettőke-szükséglete szempontjából viszonylag kedvező eredményt hozott: "mindössze" 25 milliárd eurónyi tőkehiányt tártak fel az eurózóna 130 legnagyobb bankjánál. Értékelték...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés