Előfizetői tartalom

Négy magyar bank 108 milliárdot adott a betétbiztosítónknak

Portfolio
Az MKB, az OTP, a Takarékbank és az Erste alkotta szindikátus jegyezte le az Országos Betétbiztosítási Alap nemrég kibocsátott kötvényeit - közölte a Portfolio-val Orbán Gábor, az NGM államtitkára a pénteken megjelenő interjújában. A részletekről megkérdeztük az OBA-t, az intézmény válaszából kiderült, hogy a bankok által fizetett díjak emelésére legkorábban ősszel kerülhet sor. Számításunk szerint erre a kötvények törlesztése miatt szükség is lesz.

Még tavasz elején, a DRB Bankcsoport bedőlése miatt döntött úgy az OBA, hogy áthidaló kölcsönt vesz fel az MNB-től a kártalanítás fedezésére, ugyanis a tavalyi takarékcsődök 10 milliárd forint környékére apasztották a vagyonát. A kölcsön felvételére az akkori hírek szerint három hónapos futamidővel, változó kamatozással, a mindenkor érvényes jegybanki alapkamattal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés