Előfizetői tartalom

Nem ismétlődhet meg a devizahiteles szégyen - 8 intézkedés az MNB-től

Portfolio
Közzétette makroprudenciális stratégiáját ma az MNB. Ennek az a lényege, hogy meghatározza, milyen politikával és konkrét intézkedésekkel mérsékli a jegybank a magyar pénzügyi rendszer nagy részét érintő, túlzott mértékű kockázatokat. A jegybank sajtótájékoztatóján kiderült: az MNB gondolkodik a nem teljesítő lakossági hitelek problémájának kezelésén, de egyelőre az előkészítési fázisban járnak.

A válság bebizonyította, hogy a mikroprudenciális beavatkozások, vagyis az egyes pénzügyi intézményekre szabott felügyeleti intézkedések nem biztosítják önmagukban a teljes pénzügyi rendszer stabilitását - emlékeztetett a jegybank szerdai sajtótájékoztatóján Virág Barnabás igazgató. Ezért volt szükség a makroprudenciális politika kialakítása szerte a világon. Az MNB...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés