Nem volt egyedül a Wells Fargo: rajtuk kívül 10 ezer illegális számlát nyitottak Amerika bankjai

2018. június 15. 08:38    
nyomtatás
 
Nem a Wells Fargo volt az egyedüli bank, amely ügyfelei beleegyezése nélkül nyitott számlákat - derül ki az amerikai pénzügyminisztérium felügyeleti ága, az OCC által végzett vizsgálatból.


Az OCC 40 bankot vizsgált meg, kiderítették, hogy mintegy 10 ezer számlát nyitottak meg ezek a pénzintézetek ügyfeleik beleegyeze nélkül három év alatt.

A sima bankszámlákon felül jelzáloghiteleket, autóhiteleket, hitelkártyákat, megtakarítási és pénzpiaci számlákat nyitottak meg illegálisan - vagy legalább a beleegyezésről szóló megfelelő dokumentáció hiányában.

Joseph Otting, az OCC elnöke úgy kommentálta a vizsgálat eredményét, hogy nincs rendszerszintű probléma, de a bankoknak javítaniuk kell a belső rendszereiket és szabályzataikat. Hozzátette: a károsultak jogosultak kártérítésre, ha bizonyítani tudják, hogy esetükben visszaélés történt.

Az OCC nem tette közzé, hogy pontosan mely bankoknál fedte fel a visszaéléseket.

A vizsgálatot azután indították, hogy a Wells Fargo 3,5 millió számlát nyitott az ügyfeleinek beleegyezésük nélkül - ehhez képest a 10 ezres szám tényleg marginális. Ennek ellenére a demokraták élesen kritizálták Ottingot, amiért nem hozta nyilvánosságra, mely bankok éltek vissza ügyfeleik bizalmával.

(CNBC)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium