Nem vonul ki Törökországból a BNP Paribas, szerintük ez egy nagyszerű ország

2018. szeptember 14. 15:18    
nyomtatás
 
A török gazdasági felfordulás, a líra zuhanása ellenére a legnagyobb török kitettséggel rendelkező európai bank, a BNP Paribas nem vonul ki az országból - nyilatkozta a CNBC-nek a bank elnöke.

Kereskedés BNP Paribas-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A líra drámai zuhanása és az egekbe szökő, rendkívül változékony kamatkörnyezet ellenére a BNP Paribas nem vonul ki Törökországból.

Törökország egy nagyszerű ország, egy nagyszerű gazdaság.


- mondja Jean Lemierre, a BNP Paribas elnöke.

Le kell nyugtatni ezeket a hangokat. Törökország nagyszerű. Problémákkal néznek szembe , remélem és biztos is vagyok benne, hogy szembe tudnak nézni a kihívásokkal


- válaszolta a kérdésre, hogy a bank megfontolja-e a kivonulást, mivel a problémák nagy része nem valószínű, hogy gyorsan megoldódna.

A Reuters adatai szerint a BNP Paribas rendelkezik a legnagyobb kitettséggel az országban az európai bankok közül, többek között 72 százalékos részesedéssel rendelkeznek az Economy Bank of Turkeyben.

Lemierre szerint jó döntést hozott a jegybank a 6,25 százalékos kamatemeléssel, ez szerinte egy "extrém fontos döntés volt".

(CNBC)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium