Német bankot vennének a kínaiak

2018. február 12. 09:02    
nyomtatás
 
Két kínai bank is érdeklődik egy német szállításfinanszírozási hitelintézet, a DVB Bank megvétele iránt a Reuters bennfentes forrásai szerint.


Kettő Kína legnagyobb bankjai közül, a Bank of China és az Industrial and Commercial Bank of China még decemberben jelezte, hogy szívesen megvenné a DZ Banktól leányát, a DVB Bankot. A pénzintézet hajók, repülők, tengeri olajfúrótornyok és vasúti beruházások finanszírozásával foglalkozik. A bank értékesítése még előzetes fázisban van.

A DZ Banknak jelentős céltartalékot kellett felhalmoznia a hajózási szektor gyengélkedése miatt. A tengeri fuvarozás most kezd magához térni egy évtizedes szenvedés után.

Az érintettek közül senki nem kommentálta a hírügynökség értesüléseit.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium