Előfizetői tartalom

Német címlapsztori lett az OTP és a régiós bankok sikere

Portfolio
A kelet-európai bankokról szóló összefoglaló cikket írt a Handelsblatt, kiemelve, hogy míg korábban a helyi politika igencsak mostohán bánt az ottani bankokkal, a pénzintézetek szabályozói környezete több országban, így Lengyelországban és Magyarországon is javult, a bankok profitálnak a magas gazdasági növekedésből.

Az elmúlt években sokat szenvedtek a kelet-európai pénzintézetek, a csökkenő kamatkörnyezetben folyamatosan zsugorodtak a marzsok, a szabályozó hatóságok intézkedései is nyomás alatt tartották a pénzintézetek eredményét, ráadásul a bankok a deviza jelzáloghitelek bedőlésével is szembesültek. Azonban sikerült túlélniük a nehéz éveket, most pedig a magas gazdasági növekedésből...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés