Előfizetői tartalom

Novemberben tényleg elindul a bankunió

Portfolio
Sokkal nagyobbak az EU bankjai saját országuk GDP-jéhez képest, mint az amerikaiak az USA-éhoz képest. Ez, illetve a bankok és államok közötti kölcsönös pénzügyi visszacsatolás (válság során negatív spirál) szükségessé tette a bankunió létrehozását. A bankunió a tervek szerint halad, így novemberben elindulhat az első pillér, vagyis az EKB keretein belül működő egységes bankfelügyeleti mechanizmus - mondta az MKT idei, nyíregyházi Közgazdász-vándorgyűlésén Farkas Ádám, az EBA főigazítója.

A bankunió a törvényhozás által lefektetett (tehát nem az eredeti) tervek szerint halad - mondta nyitóelőadásának kezdetén Farkas Ádám, az Európai Bankhatóság (EBA) főigazgatója, aki többek között az alábbiakról beszélt az Európai Bankunió megvalósításának jelenlegi állásával kapcsolatban. Az egységes felügyelet első lépései A bankunió előzménye az új...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés