Előfizetői tartalom

Összeszűri a levet a németekkel Draghi

Portfolio
Mario Draghi, az Európai Központi Bank elnöke bejelentette, hogy amíg a bankok nem kezelik a nagy mennyiségű nem teljesítő hitelállományukat, az eurozóna nem tud általános betétbiztosítást nyújtani. Ezzel az EKB elnök a szigorúbb német álláspontot támogatta az európai bankunió utolsó lépcsőfokának bevezetésével kapcsolatban - írja a Financial Times.

Draghi hétfőn Brüsszelben arról beszélt, hogy a nem teljesítő hitelek problémája és az egységes európai betétbiztosítás terve összefügg, így a kockázatok csökkentése és a kockázatok megosztása párhuzamosan kell, hogy végbe menjen. Ez az első alkalom, hogy az EKB elnöke ilyen határozottan felszólal az ügyben, amiben az olasz és más gyengébb bankrendszerek kiemelt szerepet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés