Párizsi figyelmeztetés: gyalázatos a pénzügyi szektor felkészültsége a Brexitre

2018. július 12. 15:21    
nyomtatás
 
Azok a Nagy-Britanniában bejegyezett cégek, amelyek nem nyújtják be engedélykérelmüket az EU-ban történő továbbműködésre legkésőbb július végéig, nem működhetnek tovább a kontintensen jövő év március 29-e után - figyelmeztetett az Európai Értékpapír-piaci Hatóság (ESMA).


Az ESMA nem az első, amely erre figyelmezet, a múlt héten a bankok harmatgyenge felkészültségét például az Európai Központi Bank is ostorozta, és a múlt hónapban az Európai Bankhatóság (EBA) is megfogalmazta aggodalmait.

2018.07.04 11:26 A bankok többsége egyáltalán nem készült fel a Brexitre

Az ESMA mostani közleményét figyelmeztetésnek szánja. Ahogy kifejtették, a piaci szereplőknek rendkívül fontos felkészülniük egy hard Brexitre is, ugyanis egyelőre nem született egyezség az EU és Nagy-Britannia között a későbbi jogi együttműködés kereteiről, és nincs garancia egy átmeneti időszak életbe léptetésére sem.

A cégek megtehetik, hogy önálló érdekeltséget hoznak létre a kontinensen, de ez drága és önálló tőkeallokációt kíván, az ettől való vonakodás nem véletlen.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium