Előfizetői tartalom

Pénzesőre számítanak a befektetők, jól sikerültek a banki stressztesztek

Portfolio
A Fed tegnap közzétett eredményei szerint az amerikai bankoknak elég tőkéjük van ahhoz, hogy egy turbulens piaci környezetben is fennmaradhassanak, a stresszteszteken tehát egyik bank sem bukott el. A befektetők arra számítanak, hogy a stresszteszt eredményei után a bankok jelentős pénzt juttatnak vissza a részvényeseknek - számol be a hírről a CNBC.

A Fed 34 bank tőkehelyzetét vizsgálta meg és úgy találta, hogy a bankoknak megfelelő a tőkehelyzetük arra vonatkozóan, hogy két forgatókönyv esetében se bukják el a stresszteszteket: az egyik a pénzügyi válság hatásait szimulálja, a másik pedig egy kisebb mértékű piaci visszaesést. Közleményében az amerikai jegybank úgy fogalmaz, hogy bár a forgatókönyvek esetén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés