Pénzügyi bajok a Deutsche Bank legnagyobb tulajdonosánál

2018. február 12. 08:45    
nyomtatás
 
Likviditáshiánnyal küzd a kínai HNA, a Deutsche Bank legnagyobb befektetője. Első lépésként 9,9%-ról 9,2%-ra csökkentette a konglomerátum a legnagyobb német bankban meglévő szavazati jogát, de a probléma ettől még nincs orvosolva.

Kereskedés Deutsche Bank-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Nem elég, hogy német érdekeltsége egyre rosszul teljesít a tőzsdén, maga a HNA is belső likviditási problémákkal küzd, erre reagálva csökkentette szerepét a Deutsche Bankban, bár a Bloomberg beszámolója szerint hangsúlyozta, "jelentős befektető" marad a német társaságban.

A HNA a részvények közel 4,3%-át tulajdonolja, a többi szavazati jogot hitelből finanszírozott konstrukcióban gyakorolja. A kínai befektető közleménye szerint hosszú távú finanszírozási szerkezeten dolgoznak, és elképzelhető, hogy eközben időlegesen átlépik a szavazati küszöbértékeket.

A HNA pénzügyi problémáját a nagyszabású hitelfelvételekből finanszírozott akvizíciók okozzák, amely egyikeként a Deutsche Bankban is tulajdonrészt szereztek. Most többek között egy 4 milliárd dollárra becsült amerikai ingatlaneladásból szeretné csökkenteni a cég eladósodottságát, miután saját profitjából egyre kevésbé tudja kitermelni felvett hitelének kamatait.

A Deutsche Bankban lévő részesedése megvásárlását számos, a svájci UBS-sel kötött opcióval fedezte a kínai befektető. Ezek közül az első a jövő héten élesedhet, amennyiben a Deutsche Bank árfolyama 15 euró alatt marad. Erre jó esély van, miután az árfolyam 2016 novembere óta nem látott mélyponton tartózkodik.

2018.02.08 11:29 Lejtmenetben a Deutsche Bank, idén már 20 százalékot esett

Egy hete John Cryan, a Deutsche Bank vezérigazgatója még azt nyilatkozta, hogy a HNA-val való kapcsolat kiváló, és nem tud olyan tervekről, amelyek szerint változtatna befektetésén a kínai társaság.

Pénzügyi bajok a Deutsche Bank legnagyobb tulajdonosánálElőző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium