Razzia 14 német banknál, megint szorul a hurok a Deutsche Bank körül

2019. május 16. 08:57    
nyomtatás
 
Frankfurtban és hat másik német nagyvárosban, 14 banknál történt tegnap átfogó razzia az ügyészség, a rendőrség és az adóhatóság részvételével. A Deutsche Bank egyik korábbi offshore egységénél gyanított, ügyfelek által elkövetett adócsalás miatt szállták meg az irodákat. Bár a vizsgálat nem közvetlenül a bank ellen irányul, egy novemberi hasonló akció nagyon negatívan hatott a legnagyobb német bank év végi eredményeire.

Kereskedés Deutsche Bank-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Szövetségi és hamburgi bűnüldöző hatóságok és hat különböző régiós adóhatóság emberei vettek részt az akcióban, a Deutsche Bank korábban működő Virgin-szigeteki egységének nyolc magánszemély ügyfele áll a vizsgálat középpontjában.

A Financial Times a vizsgálathoz közel álló egyik személytől úgy tudja, egyikőjük sem a legnagyobb német bank alkalmazottja, maga a Deutsche Bank pedig hangsúlyozta, hogy a vizsgálatok nem ellene, hanem egyes magánszemélyek ellen irányulnak. A Deutche Bank együttműködik az ügyészséggel, és önként rendelkezésére bocsát minden szükséges dokumentumot.

Bár a vizsgálat nem közvetlenül a Deutsche Bank ellen irányul, a bank szerint a november 29-30-án a mostanihoz kapcsolódó ügyben tartott razzia és a hasonló hírek hozzájárultak ahhoz, hogy a negyedik negyedévben veszteséges volt a társaság. Akkor 110 hatósági ember szállta meg a Deutsche Bank központját és különbözői irodáit, a bank szerint megingatva az ügyfelek, befektetők és szabályozók bizalmát a társaság iránt.

Christian Sewing vezérigazgató januárban jelezte, hogy egyelőre nincs bizonyíték arra, hogy ők hibát követtek volna el, és úgy tudni, a bank vezetősége most is tartja ezt az álláspontját.


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium