Előfizetői tartalom

Razzia 14 német banknál, megint szorul a hurok a Deutsche Bank körül

Portfolio
Frankfurtban és hat másik német nagyvárosban, 14 banknál történt tegnap átfogó razzia az ügyészség, a rendőrség és az adóhatóság részvételével. A Deutsche Bank egyik korábbi offshore egységénél gyanított, ügyfelek által elkövetett adócsalás miatt szállták meg az irodákat. Bár a vizsgálat nem közvetlenül a bank ellen irányul, egy novemberi hasonló akció nagyon negatívan hatott a legnagyobb német bank év végi eredményeire.

Szövetségi és hamburgi bűnüldöző hatóságok és hat különböző régiós adóhatóság emberei vettek részt az akcióban, a Deutsche Bank korábban működő Virgin-szigeteki egységének nyolc magánszemély ügyfele áll a vizsgálat középpontjában. A Financial Times a vizsgálathoz közel álló egyik személytől úgy tudja, egyikőjük sem a legnagyobb német bank alkalmazottja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés