Rekordmagas bevétellel indította a negyedévet a Bank of America

2018. április 16. 12:47    
nyomtatás
 
Megverte az elemzői várakozásokat a Bank of America, amely 23,1 milliárd dolláros bevételt szerzett meg 2018 első negyedévében a várt 23,06 milliárdhoz képest, miközben az egy részvényre jutó eredménye 62 cent lett a várt 59 cent helyett. A pénzintézet negyedéves bevétele ezzel rekordmagas értéket ért el. A nyitás előtti kereskedésben 0,7%-os emelkedést jeleznek a bank részvényei.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A tavalyi bázishoz képest jelentősen javultak a Bank of America számai: a 21,546 milliárd dolláros bevételt most sikerült egészen 23,125 milliárd dollárig feltornázni, míg a 41 centes tavalyi Q1-es bázishoz képest az idei EPS 60 cent lett. A negyedéves profit 6,92 milliárd dollárt lett a tavalyi első negyedéves 5,34 milliárd dollárhoz képest.

Rekordmagas bevétellel indította a negyedévet a Bank of America


A jelentős növekedést részben a tavalyi év végén bemutatott, Donald Trump elnök nevével fémjelezett adócsökkentés magyarázza, melynek a bankok nagy haszonélvezői voltak.

Emellett ráadásul a Fed is folyamatosan emeli a kamatokat, ebben a negyedévben döntöttek hatodszor az emelés mellett, mióta a jegybank 2015 decemberében a szigorítás útjára lépett. A Bank of America lakossági ága 2,7 milliárd dolláros bevételre tett szert részben ennek köszönhetően, amely 42%-os növekmény a tavalyi bázishoz képest.

Az első negyedéves kereskedési bevételeket ráadásul megdobta a piacokon tapasztalható volatilitás is. 1,5 milliárd dolláros bevételre tett szert a pénzintézet kereskedési üzletágán keresztül, összességében 6%-os növekményt jelent a tavalyi bázishoz képest, a részvénypiaci kereskedésből viszont 38%-kal többet tettek zsebre, mint tavaly ilyenkor.

A vagyonkezelési üzletág bevétele 34%-ot növekedett 1 milliárd dollárra, miközben a "global banking" üzletág bevétele 2 milliárd dollárra nőtt, ami 17%-os változást jelent.

Rekordmagas bevétellel indította a negyedévet a Bank of America


"Erős ügyfélaktivitás, növekvő globális gazdaság és szilárd amerikai fogyasztói aktivitás vezetett a rekordmagas negyedéves bevételekhez. 45 milliárd dollárra a hitelállományunkat minden üzleti szegmensünkben és a betétállományunkat is növeltük 41 milliárd dollárra" - kommentálta az eredményeket Brian Moynihan, a Bank of America vezérigazgatója.

Nyitás előtti kereskedésben jelenleg 0,7%-os elmozdulást mutatnak a Bank of America részvényei.

Rekordmagas bevétellel indította a negyedévet a Bank of America


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium