Rekordmennyiségű pénz áramlik a neobankokba

2019. augusztus 13. 08:50    
nyomtatás
 
Rekordmennyiségű befektetői tőke áramlik a pénzintézetek alternatíváját kínáló pénzügyi startupokba: csak idén eddig 55 forrásbevonási kör zárult sikeresen, mely során 2,5 milliárd dollár áramlott a szektorba. Ezzel már most sikerült túlszárnyalni a tavalyi rekordot - írja a Financial Times.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

A CB Insights által készített jelentés ráadásul figyelmen kívül hagyja a fintech témában kifejezetten aktív Indiát és Kínát, így a globális szám lényegesen nagyobb az említettnél.

Ezt a két régiót leszámítva Európában a legnépszerűbbek az olcsó és kényelmes mobilbanki szolgáltatások, különösen az Egyesült Királyság élenjáró ezen a területen, ahol olyan fintechek működnek, mint például a Monzo vagy a Revolut.

Európában az idei év egyik legnagyobb tőkebefektetését az N26 kapta, melynek 170 millió dollárt sikerült felszívnia. Latin-Amerikában még ennél is nagyobb tranzakciót zárt a Nubank, melybe 400 millió dollárt fektettek a tőkések.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium