Előfizetői tartalom

Rekordnyereség a magyar bankszektorban

Portfolio
Bivalyerős volt a magyar bankszektor tavalyi első féléve, hiszen nagy tömegű céltartalék-visszaírást tudott elszámolni a szektor. Az MNB ma reggel közzétett első féléves adatai szerint kitartott a lendület: 363 milliárd forintos adózás utáni eredményt értek el a magyarországi hitelintézetek az idei első hat hónap alatt. Érdemben nőtt a mérlegfőösszeg és a hitelállomány is, utóbbin belül elsősorban a vállalati. Az időbeni összehasonlítást azonban jelentősen torzítja, hogy a bankok egy része (főleg a nagyobbak) már IFRS szerint, egy része viszont még a magyar számviteli szabályok szerint jelent idén.

Tavaly az első félévben (kizárólag a magyar számvitel szerint) 344 milliárd forintos, most pedig (vegyes számvitelben) 363 milliárd forintos adózott eredményt ért el a magyar hitelintézeti szektor.Az MNB gyorselemzése alapján az adózás előtti eredmény 352 milliárd forintról 393 milliárd forintra, vagyis majdnem 12%-kal növekedett. Ebben az előbbi becsült szám, visszavetítve...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés