Előfizetői tartalom

Rekordokat döntögetnek a világ legnagyobb bankjai

Portfolio
Nagyobb ma a legnagyobb befektetési bankok nyeresége, mint a 2000-es évek csúcsán volt, de továbbra is alacsony a tőkearányos megtérülésük - írja a Financial Times, amely részletes elemzést közölt a befektetési bankok piacáról. Az amerikai befektetési bankok nem panaszkodhatnak, 2015 óta nem található európai szereplő a világ 5 legnagyobb befektetési bankja között.

Az elemzés fontosabb megállapításai: Bár 2008-ban, a Lehman Brothers csődje előtt a Citigroup már a legrosszabban teljesítő bankok között volt subprime befektetései miatt, ma egyetérthetünk James Forese befektetési igazgatóval, hogy a Citi a válság óta történtek nagy nyertese (mégpedig a fókuszáltabb, egyszerűbb, letisztultabb tevékenységi köreinek köszönhetően, így...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés