Előfizetői tartalom

Rengetegen játszanak a Deutsche Bank összeomlására - Más banknál nem látni ilyet

Portfolio
Rekord alacsony szint közelébe kerültek múlt héten a Deutsche Bank részvényei, miután kiderült, hogy az amerikai felügyelet problémás banknak ítélte, leminősítették és még a Fed stressztesztjének eredménye is hátravan. Bár az EKB pénteki nyilatkozatával valamelyest javított a hangulaton, a bank még mindig a shortolók figyelmének középpontjában van - írja a Reuters.

A hírügynökség szerint a német nagybank nagyjából egymilliárd dollárnyi részvénye van kint a piacon hitel formájában, ami nagy short pozíciókat vetít előre (a shortolók többsége hitelre veszi majd adja el a részvényeket, hogy azokat később alacsonyabb áron visszavásárolhassa). A FIS Astec Analytics adatai szerint ilyen magas, dollárban mért short-érdeklődés semelyik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés