Előfizetői tartalom

Romániában nem támogatta az IMF a magáncsődöt - Miért?

Portfolio
A román jegybank, a hitelminősítők és a Nemzetközi Valutaalap egyöntetű figyelmeztetésére állt el a bukaresti parlament a magáncsőd ottani bevezetésétől. Magyarországon viszont fordított a helyzet: itt a jegybank mellett a friss hírek szerint az IMF is támogatná a bevezetését. Nálunk azonban várhatóan eleve nem a romániai változatra tesznek majd javaslatot. A romániai verzió hatásait tekintve ugyanis nem sokban különbözött volna a magyarországi végtörlesztéstől.

Kapcsolódó cikkünk2012.01.07Az IMF szeretné: mi a magáncsőd?A román magáncsőd intézménye A híradások szerint 2010 márciusában készítette el Romániában a magáncsőd bevezetésére vonatkozó törvényjavaslatot a legnagyobb kormánypárt, a liberális demokrata PDL, ráadásul Magyarországon szokatlan módon az összes parlamenti csoport támogatta, még mielőtt a másik kamara...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés