Rossz hír a bitcoinosoknak: négy bank is lépett

2018. február 5. 08:27    
nyomtatás
 
Három amerikai és egy brit bank is úgy döntött, hogy megtiltja ügyfeleinek, hogy bitcoint és más kriptodevizákat vásároljanak hitelkártyáról.


A tiltásról a JP Morgan, a Bank of America, a Citigroup és a Lloyds döntött. A JP Morgan, amely a tiltást vasárnaptól léptette életbe, azzal indokolja a lépést, hogy nem szeretné a kriptodeviza-tranzakciókhoz kapcsolódó hitelkockázatokat futni.

A Bank of America és a Citigroup pénteken lépte meg a tiltást. A Citi hozzátette: ahogy a piac fejlődik, úgy vizsgálják majd felül szükség esetén a szabályozásukat. Sima bankkártyáról továbbra is lehet a bankoknál Bitcoint venni.

A Lloyds tiltása mától él, mintegy nyolcmillió ügyfelet érint.

A kriptopénzek masszív volatilitása mellett a pénzintézetek a felügyelet potenciális lépései miatt is aggódnak, a pénzmosás kiszűrésére vonatkozó előírásokat ugyanis nem tudják a pénzintézetek teljesíteni, ha egyszer kriptodevizát vesz az ügyfél.

(Bloomberg, BBC nyomán)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium