Előfizetői tartalom

Simor: banki hitelezés nélkül nincs gyors kilábalás

Portfolio
Nem a bankok, hanem az egész nemzetgazdaság érdeke, hogy csökkenjen a bankok állami terhe és nőjön a bankok közötti verseny - hangsúlyozta a Portfolio.hu által szervezett Budapest Economic Forumon elhangzott előadásában Simor András jegybankelnök. Rámutatott: régiós összehasonlításban nem magas a külföldi tulajdon aránya a magyar bankrendszerben, és az elmúlt évtizedben nem korántsem nálunk volt a legmagasabb a bankok megtérülése.

A bankok állapota alapvetően határozza meg, hogy a hitelezés és a beruházások mennyiben járulnak hozzá a potenciális gazdasági növekedéshez - hansúlyozta Simor András. A jegybankelnök szerint a nemzetközi tapasztalatok bizonyítják, hogy a kilábalás mindig lassabb, ha azt nem támogatja a hitelezéssel a bankrendszer. A "creditless recovery" bankválság esetén igazán fájdalmas....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés