Sínen az OTP újabb bankvásárlása

2018. december 5. 11:32  english version   
nyomtatás
 
A bolgár jegybank után a helyi pénzügyi felügyelet is jóváhagyta az OTP bolgár akvizícióját.

Kereskedés OTP-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

  • Augusztus elején jelentette be az OTP, hogy megvásárolja a Societe Generale bolgár és albán leánybankját, az Expressbankot és a SocGen Albaniát. A helyi bankpiacon mindkét bank relatíve nagy, a bolgár 6,7 százalékos piaci részesedéssel a hetedik, az albán pedig 5,7 százalékos részesedéssel az ötödik legnagyobb bank.
  • November közepén a Bolgár Nemzeti Bank engedélyezte az OTP-nek, hogy megvásárolja a Societe Generale bolgár érdekeltségeit, most pedig a bolgár pénzügyi felügyelet is engedélyezte a tranzakciót.
  • Bulgáriában az OTP ottani leánybankja, a DSK az Expressbank 99,74 százalékát szerzi meg, de akvirálja a SocGen más bolgár érdekeltségeit is, közvetlen tulajdonába kerül a Sogelife Bulgaria és indirekt irányítást szerez a Societe Generale Factoring, a Sogelease Bulgaria és a Regional Urban Development Fund felett.
  • Az első negyedév végi adatok alapján az akvizícióval az OTP a legnagyobb bolgár bank lesz, megelőzve az UniCredit bolgár bankját.

Sínen az OTP újabb bankvásárlása


  • A felügyeleti jóváhagyásról szóló hírre az OTP árfolyama érdemben nem reagált, ma 0,2 százalékkal 11 790 forintra esett.

Sínen az OTP újabb bankvásárlása


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Pricing Specialist
Tőzsdei adatszolgáltatás Üzletágvezető
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium