Előfizetői tartalom

Soha nem látott nyereséget értek el a magyar bankok

Portfolio
Példátlanul nagy, 496 milliárd forintos adózás utáni nyereséget ért el a magyar hitelintézeti szektor az év első 9 hónapjában. A bankok profitjának több mint negyede a minden eddiginél dominánsabb céltartalék-visszaírásokból származott. Az adózás előtti tőkearányos megtérülés (ROE) az elmúlt egy évben 16,3% volt, amire utoljára a válság előtt volt példa.

Jól teljesít a magyar bankszektor a Magyar Nemzeti Bank ma reggel közzétett statisztikái szerint. A tisztánlátást nehezíti, hogy év eleje óta 14 hitelintézet IFRS szerint teszi közzé beszámolóját, a többiek viszont még MSZSZ szerint jelentenek. Az alábbi táblázat az MNB gyorselemzése alapján ezért az összehasonlító adatokat tartalmazza.A táblázatból kiolvasható, hogy:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés