Előfizetői tartalom

Sosem látott botrány emészti fel az ausztrál bankszektort

Portfolio
Tavaly decemberben nyitotta meg kapuit az ausztrál Banking Royal Commission, egy különleges, banki visszaéléseket vizsgáló testület, miután éveken át csalások, visszaélések sorozatát jelentették be banki alkalmazottak, ügyfelek, fogyasztói érdekvédelmi szervezetek és politikusok. Megalakulásuk után széleskörű vizsgálatot is indítottak a bankszektorban és máris csalások, hamis dokumentumok, megvesztegetések, hibás értékesítés széles skáláját tárták fel - számol be a Guardian.

A szektorszintű vizsgálatok és a bankok visszaéléseinek fontosabb mérföldkövei a következők voltak: Az AMP, Ausztrália egyik legnagyobb pénzügyi intézménye elismerte, hogy halott ügyfeleknek számoltak fel extra költségeket, majd hazudtak erről a felügyeletnek, a cég vezérigazgatója lemondott. A legnagyobb bankok pénzügyi tanácsadói az esetek 75%-ban nem azt a terméket értékesítik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés